Museum Vleeshuis viert einde restauratie buitenzijde Onze-Lieve-Vrouwekathedraaltoren met extra beiaardconcert

Vrijdag 16 december om 13.30 uur

Momenteel worden de stellingen rond de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal afgebroken, die is bijna opnieuw in zijn volle glorie te bewonderen (het persbericht over de restauratiewerken volgt op zaterdag). Een extra beiaardconcert op vrijdag 16 december zet dit feestelijke moment in de kijker.

Na de onvoorziene restauratiewerken aan de klokkenstoel klinkt er nu opnieuw beiaardmuziek in het centrum van Antwerpen. Om dat heugelijke nieuws en het einde van de torenrestauratie te vieren organiseert museum Vleeshuis op vrijdag 16 december een extra beiaardconcert om 13.30 uur. Een half uur lang brengt beiaardier Liesbeth Janssens een vrolijk kerstprogramma met kerstliederen uit de hele wereld.

De beiaardier speelt vanaf dan ook opnieuw elke maandag, woensdag en vrijdag telkens tussen 12u en 13u. De beste plaatsen om van de muziek te genieten tijdens de kerstmarkt zijn de Vlaeykensgang en Ruckersplaats.

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

 

 

Over Museum Vleeshuis - Klank van de Stad

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van Antwerpen.

Museum Vleeshuis toont meer dan 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Kortom: een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Neem contact op met

Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen

+32 3 292 61 01

vleeshuis@antwerpen.be

www.museumvleeshuis.be