Museum Vleeshuis presenteert Antwerpse Stadsgitaar

Perspreview en pre-listening op vrijdag 29 april om 13.30 uur

Op vraag van Museum Vleeshuis bouwden Stijn Kenens en Koen Fonteyne de afgelopen maanden in hun Hobokense atelier een unieke ‘Stadsgitaar’. Het instrument is gemaakt met hout van bomen van de Antwerpse leien, kortom met een echt stukje Antwerpen. Dichter bij de klank van de stad kan je niet komen.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om als eerste een glimp en een klank op te vangen van de Stadsgitaar op vrijdag 29 april om 13.30 uur in De Blikfabriek, Krugerstraat 232, Hoboken.

Programma

Verwelkoming door Timothy De Paepe, directeur Museum Vleeshuis

Toelichting door Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur Antwerpen

Mini-concert door Tim Finoulst

Toelichting door Stijn Kenens en Koen Fonteyne, gitaarbouwers

 

Graag uw aanwezigheid bevestigen via

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen
Contact | Blikfabriekhttps://blikfabriek.be/contact/ De Stadsgitaar | Museum Vleeshuishttps://museumvleeshuis.be/nl/pagina/de-stadsgitaar

foto: Victoriano Moreno

Over Museum Vleeshuis - Klank van de Stad

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van Antwerpen.

Museum Vleeshuis toont meer dan 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Kortom: een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Neem contact op met

Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen

+32 3 292 61 01

vleeshuis@antwerpen.be

www.museumvleeshuis.be