Museum Vleeshuis organiseert zomerse beiaardconcerten met hoogste jukebox van ’t stad

Museum Vleeshuis organiseert zomerse beiaardconcerten met hoogste jukebox van ’t stad

Elke maandag om 20 uur

Dinsdag 26 juni 2018 — In juli en augustus organiseert Museum Vleeshuis naar gewoonte de jaarlijkse beiaardconcerten, telkens op maandagavond. Het laatste zomerse concert op 27 augustus is een primeur: de hoogste jukebox van ’t stad.

De beiaard is een veelzijdig instrument. Naast werken die speciaal voor de beiaard gecomponeerd worden, kunnen er verschillende andere muziekstijlen op gespeeld worden. Klassieke muziek van Bach of Mozart, Antwerpse klassiekers van The Strangers of Slongs Dievanongs, hedendaagse pop van K3 of Ed Sheeran, rock van Queen of nummers van muzikale duizendpoot David Bowie. Het kan allemaal.

Gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland én stadsbeiaardiers Liesbeth Janssens en Koen Van Assche voorzien een gevarieerd programma. Als slot pakt Museum Vleeshuis uit met een primeur: de hoogste jukebox van ’t stad. Het publiek kan tot 20 augustus op de website van museum Vleeshuis kiezen uit 50 liedjes. De 12 meest gekozen liedjes zullen op 27 augustus gespeeld worden op de beiaard.

Praktisch

Freya Van Wijnsberghe Stad Antwerpen