Museum Vleeshuis organiseert zomerse beiaardconcerten met hoogste jukebox van ’t stad

Elke maandag om 20 uur

In juli en augustus organiseert Museum Vleeshuis naar gewoonte de jaarlijkse beiaardconcerten, telkens op maandagavond. Het laatste zomerse concert op 27 augustus is een primeur: de hoogste jukebox van ’t stad.

De beiaard is een veelzijdig instrument. Naast werken die speciaal voor de beiaard gecomponeerd worden, kunnen er verschillende andere muziekstijlen op gespeeld worden. Klassieke muziek van Bach of Mozart, Antwerpse klassiekers van The Strangers of Slongs Dievanongs, hedendaagse pop van K3 of Ed Sheeran, rock van Queen of nummers van muzikale duizendpoot David Bowie. Het kan allemaal.

Gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland én stadsbeiaardiers Liesbeth Janssens en Koen Van Assche voorzien een gevarieerd programma. Als slot pakt Museum Vleeshuis uit met een primeur: de hoogste jukebox van ’t stad. Het publiek kan tot 20 augustus op de website van museum Vleeshuis kiezen uit 50 liedjes. De 12 meest gekozen liedjes zullen op 27 augustus gespeeld worden op de beiaard.

Praktisch

Freya Van Wijnsberghe

Stad Antwerpen

Over Museum Vleeshuis - Klank van de Stad

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van Antwerpen.

Museum Vleeshuis toont meer dan 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Kortom: een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Neem contact op met

Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen

+32 3 292 61 01

[email protected]

www.museumvleeshuis.be