Contrast. Vlaamse popmuzikanten gefotografeerd door Frank Lambrechts

Expo vanaf 4 juni t/m 27 september 2020

Met de expo ‘Contrast’ toont Museum Vleeshuis portretten van Vlaamse popmuzikanten voor de lens van fotograaf Frank Lambrechts.

Lambrechts kreeg veel schoon volk voor zijn lens, zoals Sam Bettens, Oscar & The Wolf, Bart Peeters, Karen Damen, Tourist LeMC, Jef Neve, Bernard Van Lent, Lindsay en nog vele anderen. Eén ding hebben de foto’s gemeen: ze zijn zorgvuldig geconstrueerd, maar tonen de muzikanten zoals ze echt zijn.

Lambrechts koos vier thema’s voor deze tentoonstelling:

  • portretten in zwart-wit, waarbij de muzikanten haarscherp in beeld komen tegen een witte achtergrond;
  • foto’s op locatie, in de omgeving van de woonplaats van de artiest;
  • een reeks kleurenfoto’s, allemaal gemaakt in de coulissen van de digitale Vlaamse hitzender MENT TV;
  • Walk on Water, waarbij de artiesten op het water lijken te zweven.

Lambrechts vond in Museum Vleeshuis een ideale partner voor deze expo. De hedendaagse portretten krijgen een extra dimensie tegen de achtergrond van het monumentale oude gebouw. Met deze tentoonstelling vult Museum Vleeshuis zijn verhaal over 800 jaar geschiedenis van het stedelijke muziekleven aan met eigentijds muzikaal erfgoed.

 

Bio Frank Lambrechts

Frank Lambrechts (1976) is een freelance fotograaf, geboren en getogen in Antwerpen. Na zijn studies aan het Sisa (nu Stedelijk Lyceum Cadix), begon hij als freelance lichttechnicus bij Cirque du Soleil. Al snel werkte hij als freelancer voor Painting with Light, EML, Flashlight, Music Hall en Studio100. Na een aantal jaren zette Lambrechts de eerste stappen in de concertfotografie en daarbij kwam zijn jarenlange ervaring als lichttechnicus goed van pas. Zelfde setting, andere functie: vandaag werkt Frank weer voor zijn klanten uit het verleden, maar dan als fotograaf. Hij levert productiefoto’s voor tv, theater en concerten, maar maakt eveneens albumcovers voor muziekgroepen. Verder werkt hij ook voor Rosco, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de tv- en filmwereld. De creaties van deze visuele duizendpoot, van promofoto’s tot instructiefilmpjes en nog zo veel meer, worden wereldwijd gebruikt in vakbladen en op beurzen.

 

Praktisch
4 juni – 27 september 2020

Museum Vleeshuis
Vleeshouwersstraat 38, 2000 Antwerpen
https://museumvleeshuis.be/nl/contrast

De expo is te bezoeken in het vaste parcours van het museum, dat tijdens deze periode de bezoekers exclusief langs de eerste verdieping leidt. Naast ‘Contrast’, kan de bezoeker ook de werkkamer van Wannes Van de Velde bekijken, en de expo ‘Blind Date’.

Er zijn nieuwe maatregelen van kracht voor het bezoek aan het museum.
Alle info over tickets is terug te vinden op https://www.museumvleeshuis.be/nl/coronavirus

 

Nadia De Vree

perscoördinator Cultuur, Stad Antwerpen

Freya Van Wijnsberghe

Communicatie Museum Vleeshuis - Klank van de Stad, Stad Antwerpen

Over Museum Vleeshuis - Klank van de Stad

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van Antwerpen.

Museum Vleeshuis toont meer dan 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Kortom: een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Neem contact op met

Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen

+32 3 292 61 01

vleeshuis@antwerpen.be

www.museumvleeshuis.be