Beklim de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraaltoren nu ook in het weekend

Vanaf juni tot september organiseert Museum Vleeshuis ook op zaterdag en zondag beklimmingen van mooiste toren van Antwerpen. Wie interesse heeft moet snel zijn, want in 2018 start de restauratie. De toren blijft dan twee jaar gesloten.

De beklimmingen van de kathedraaltoren zijn een succes. Om nog meer geïnteresseerden de kans te geven, biedt Museum Vleeshuis nu ook in het weekend bezoeken aan de kathedraaltoren aan.

De torenbeklimming wordt voorafgegaan door een gegidste rondleiding in het museum Vleeshuis | Klank van de Stad. In het museum maken bezoekers eerst kennis met torenmuziek en zien ze een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergeys. Daar vertelt de gids hoe een klok gemaakt wordt.

Na het bezoek aan het museum volgt de torenbeklimming. Trede na trede ontvouwt zich het verhaal van de klokkentoren, zijn veelzijdige belfortfunctie en de impact ervan op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar door de eeuwen heen. Het sluitstuk is uiteraard het adembenemende panorama vanuit de toren, op 90 meter hoogte.

Praktisch

  • NIEUW: iedere zaterdag en zondag van juni tot en met september om 11 en 14 uur, op woensdag tot en met september om 9.30 uur, 12.30 en 14.00 uur.
  • Een deelname kost 9 euro per persoon. De rondleiding en de beklimming duren 2,5 uur.
  • Tickets zijn te koop via www.museumvleeshuis.be.

Over Museum Vleeshuis - Klank van de Stad

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van Antwerpen.

Museum Vleeshuis toont meer dan 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Kortom: een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Neem contact op met

Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen

+32 3 292 61 01

vleeshuis@antwerpen.be

www.museumvleeshuis.be