Beklim de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraaltoren nu ook in het weekend

Beklim de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraaltoren nu ook in het weekend

Maandag 29 mei 2017 — Vanaf juni tot september organiseert Museum Vleeshuis ook op zaterdag en zondag beklimmingen van mooiste toren van Antwerpen. Wie interesse heeft moet snel zijn, want in 2018 start de restauratie. De toren blijft dan twee jaar gesloten.

De beklimmingen van de kathedraaltoren zijn een succes. Om nog meer geïnteresseerden de kans te geven, biedt Museum Vleeshuis nu ook in het weekend bezoeken aan de kathedraaltoren aan.

De torenbeklimming wordt voorafgegaan door een gegidste rondleiding in het museum Vleeshuis | Klank van de Stad. In het museum maken bezoekers eerst kennis met torenmuziek en zien ze een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergeys. Daar vertelt de gids hoe een klok gemaakt wordt.

Na het bezoek aan het museum volgt de torenbeklimming. Trede na trede ontvouwt zich het verhaal van de klokkentoren, zijn veelzijdige belfortfunctie en de impact ervan op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar door de eeuwen heen. Het sluitstuk is uiteraard het adembenemende panorama vanuit de toren, op 90 meter hoogte.

Praktisch

  • NIEUW: iedere zaterdag en zondag van juni tot en met september om 11 en 14 uur, op woensdag tot en met september om 9.30 uur, 12.30 en 14.00 uur.
  • Een deelname kost 9 euro per persoon. De rondleiding en de beklimming duren 2,5 uur.
  • Tickets zijn te koop via www.museumvleeshuis.be.
Bezoek in Museum Vleeshuis. (c) Museum Vleeshuis - beeld Vicotriano Moreno
Gids in de toren.
Klokken in de OLV-toren