Beiaardconcerten luiden de zomer in

Museum Vleeshuis trakteert met nieuwe beiaardconcerten

Tijdens de zomermaanden brengen verschillende beiaardiers weer elke maandag een concert op de beiaard van de Onze-Lieve-Vrouwetoren. De concerten, die georganiseerd worden door Museum Vleeshuis, zullen een uur duren en te horen zijn in de hele historische binnenstad. Naast de Antwerpse stadsbeiaardiers Liesbeth Janssens en Koen Van Assche, zullen gastbeiaardiers uit Vlaanderen, Nederland en Frankrijk een concert spelen. Dit jaar is er een gevarieerd programma met verschillende muziekstijlen: Mozart, Chopin maar ook Cohen en Bowie komen aan bod. Bovendien kan de beiaard perfect samen gaan met andere muziekinstrumenten (gitaar, piano en zelfs doedelzak) of zang.

De Antwerpse beiaardconcerten hebben een lange traditie. Na de Eerste Wereldoorlog nam het Antwerpse stadsbestuur er het initiatief toe, naar het voorbeeld van Mechelen, waar al in 1892 het eerste beiaardconcert plaatsvond. Vooral in de jaren 1970 – 80 waren de beiaardconcerten enorm populair en zorgden elke zomerse maandagavond voor een grote volkstoeloop in het Antwerpse stadscentrum.

Praktisch

•             elke maandag in juli en augustus

•             van 20 uur tot 21 uur

•             volledig programma op www.museumvleeshuis.be

Nadia De Vree

perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen

Over Museum Vleeshuis - Klank van de Stad

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van Antwerpen.

Museum Vleeshuis toont meer dan 600 jaar muziek en dans. De collectie – bestaande uit onder meer instrumenten, prenten, teksten en maquettes – vertelt verhalen van muzikanten, beiaardiers en operazangers en wekt hun optredens weer tot leven. Kortom: een muzikale reis naar een wereld vol passie en ritme.

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen

Neem contact op met

Vleeshouwersstraat 38 2000 Antwerpen

+32 3 292 61 01

vleeshuis@antwerpen.be

www.museumvleeshuis.be